WE Present
assortiment
verzorging
bedrijf
contact
Bedrijf

Potplantenkwekerij WE-Plants wordt gerund door René, Jos en Eric Weerheim (aanspreekpunt verkoop). De drie broers vormen bij WE-Plants de spil in de organisatie. Uitgangspunten zijn het produceren van de beste kwaliteit Anthuriums en betrouwbaar leveren.

Een stukje geschiedenis…
In 1988 stapten Jos en Eric in het familiebedrijf, dat begin jaren ’60 door vader Weerheim werd opgericht. Al snel volgde ook broer René. In 1991 is de familie Weerheim naast chrysanten ook paprika’s gaan telen. Aan de Groendalseweg is een kas gebouwd die hiervoor werd ingericht. Tot 1998 zijn ze chrysanten blijven kweken. Daarna zijn er op twee locaties paprika’s geteeld.

In 2005/2006 kwam het verlangen naar de sierteelt terug en werd besloten een locatie af te stoten. Nu konden zij zich voor 100% richten op de potanthurium. Eind 2007 zijn de laatste paprika’s geoogst om daarna te starten met de ombouw van de kas aan de Groendalseweg 22.

Moderne Anthuriumkas
Na een grondige verbouwing staat er inmiddels een uitstekende kas waar, met de laatste moderne technieken, hoogwaardige Anthuriums worden geteeld. De kwekerij is compleet ingericht voor potplanten. Met een eb en vloed betonvloer, verneveling, schermdoek, oppotmachine en intern logistiek systeem met bufferband. Om het klimaat constant te houden is er een hogedruk nevel installatie aangelegd om ervoor te zorgen dat er mooie, zware planten worden geproduceerd.

Assortiment
WE-Plants kweekt op 20.000 m2 potanthurium in de maten 14 en 17 cm waarbij o.a. Avento® (rood) exclusief wordt geteeld. Het assortiment wordt gecompleteerd met: Absolute® (groen), Anquila® (roze), Missouri® (oranje), Nubira® (rood), Otazú® (bruin/rood), Pandola® (roze), Sumi® (wit), Vito® (rood) en Zafira® (roze/lime). Allen afkomstig van veredelaar Anthura uit Bleiswijk.