WE Present
assortiment
verzorging
bedrijf
contact
Verzorging

De Anthurium past in ieder interieur, van rustig klassiek tot ultra modern en van vrolijk retro tot strak zakelijk. De kamerplant is bij uitstek geschikt als geschenk en met de juiste accessoires krijgt de Anthurium een leuke, persoonlijke uitstraling.

Oorsprong
De compacte, volle plant stamt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en draagt het tropische en broeierige klimaat nog altijd met zich mee. Met als gevolg dat de Anthurium een ware allemansvriend is die geen hoge eisen stelt. Zowel de ervaren plantenliefhebber als de beginneling kan er moeiteloos mee overweg. In ruil voor een beetje aandacht bloeit de sterke Anthurium nagenoeg het hele jaar door.

Standplaats
De Anthurium heeft een lichte plek nodig, maar mag niet in het directe zonlicht staan. Als de plant op een té donkere plaats staat, zal de plant minder bloemen geven.

Water
Uw Anthurium kunt u het beste gelijkmatig en met regelmaat water te geven. Eén tot twee keer per week wat lauw water. De hoeveelheid water die de plant nodig heeft, is afhankelijk van de kamertemperatuur. U kunt goed aan de plant zien of hij water nodig heeft. De potkluit moet niet helemaal droog zijn, maar vochtig blijven (bruin gekleurd). Als de plant te nat staat, is de grond zwart. De Anthurium is een tropische plant en vindt het prettig om af en toe gesproeid te worden.

Oude bladeren en bloemen
Anthurium geeft steeds nieuwe bloemen en bladeren. De oude bloemen en bladeren verkleuren na verloop van tijd. Gele bladeren en verdorde bloemen kunt u eenvoudig verwijderen.

Als de plant een glimmende bladkleur heeft en nieuwe bloemen produceert, kunt u ervan uitgaan dat de plant in gunstige omstandigheden verkeert. De verzorging bepaalt de levensduur en de sierwaarde van de plant.

Kijk voor meer informatie op:
www.anthuriuminfo.com

Veel plezier met uw Anthurium